GEODE-2
luidsprekerkabel

we start where other companies have ended


....fenomenale upper-ambience....

Over kabels lijkt de audio gemeenschap maar niet uitgepraat te raken. Tot ongeveer 20 jaar geleden waren kabels in het geheel geen onderwerp van discussie. Toen audiofielen verschillen tussen kabels gingen bespreken werden ze onmiddelijk als licht verstandelijk gehandicapt gebrandmerkt door de gevestigde orde. Verschillen tussen kabels zouden vrijwel onmogelijk zijn. Slechts de resistieve impedantie van een luidsprekerkabel en de afscherming van een interlink waren de enige parameters van belang.

Het ongelijk van de audiofielen moest aangetoond worden in uiterst dubieuze demonstraties waarin een stuk schelledraad werd vervangen door een high-end audio kabel. Op een onbenullig versterkertje en een jitterende CD speler in een grote zaal met dito acoustiek was inderdaad geen verschil te horen.....

Ondertussen weten we beter. Array heeft een aantal belangrijke eigenschappen van het menselijk oor bestudeerd en weet nu welke technische parameters werkelijk van belang zijn voor audiofiele weergave. Inderdaad, we komen weer terug op het tijddomein gedrag van de signaaloverdracht. Hier blijken kabels zeer wezenlijke invloeden te hebben op de bereikbare laagfrequente en hoogfrequente faseruis.

De Array Geode-2 is ons antwoord op de vraag of luidsprekerkabels belangrijk zijn voor audiofiele prestaties.

De Array Geode-2 bevat solid-core individueel geisoleerde geleiders in een vlechtwerk. Dat vlechtwerk zorgt ervoor dat Lorentz krachten (door stroom opgewekte krachten) geometrisch gecompenseerd worden waardoor de geleiders niet microfonisch bewegen. Dit heeft weer tot gevolg dat de serie-inductie en capaciteit van de kabel zeer konstant is. Dat heeft vervolgens weer het voordeel dat de laagfrequente faseruis van de kabel zeer laag is vergeleken met conventionele high-end audio kabels.

Niet voor niets werd de Geode door Ruud Jonker schaamteloos vergeleken met kabels die 10 maal zo duur waren! Waarom is dit mogelijk? Array is ervan overtuigd dat idioot dure materialen en produktietechnieken niet nodig zijn zodra je maar technisch weet hoe het een en ander functioneert.

Het vlechtwerk van de Array Geode-2 heeft nog een andere unieke eigenschap. Vrijwel alle differential-mode RFi (ingestraalde elektromagnetische storingen) worden door het afwisselend rechtsom en linksom lopen van de geleiderconfiguratie tegen elkaar gecompenseerd (uitgedooft). Dit betekend dat de kabel geen RFi opvangt en aan de de eindversterkeruitgang doorgeeft. RFi is een dodelijk vergif voor vrijwel alle halfgeleiderschakelingen (zie onze technologie pagina). Door de afwisseling van capaciteit en inductie in het vlechtwerk wordt RFi die binnenin de luidspreker bekabeling wordt opgevangen ook nog eens gefilterd voordat deze weer bij de eindversterker aankomt.

De Array Geode-2: een revolutionaire luidsprekerkabel die een ongekende rust en authoriteit uitstraalt. Het hoog is strak en vloeiend, het laag beheerst. Een uiterst snelle kabel waarbij alle looptijden van laag tot hoog gelijk zijn.

Wij kunnen ons voorstellen dat u deze beweringen liever niet van de fabrikant alleen hoort. Leest u alstublieft de test van de ARRAY GEODE in:

MusicHomeStudio (NL)

Ruud Jonker

Enkele Quotes:

"Net als de Valhalla, de SPM en de Array-kabel, horen we bij de Siltech hetzelfde soort fenomenale upper-ambiance. De Valhalla en de Array-kabel laten het gewicht van het laagste oktaaf op dezelfde voortreffelijke wijze tot uitdrukking komen als de Siltech. Tussen de Siltech en de andere kabels zit nog een tonaal verschil. De Siltech heeft een erg fraai en ‘smooth’ middengebied. De andere kabels neigen qua midden-toon naar wat neutraler tinten. Array valt zeker nog op door de ver doorgevoerde- en spectaculaire focussering. Naast een uitermate neutrale toon is er ook een voortreffelijke tonale balans en een fraaie ambiance-weergave."

"De nieuwe Array-kabels en de NordOst Valhalla scoren zeer hoog in de top tien van ´s werelds beste kabels. Bedenk dat deze kabels in een groot aantal systemen voor consistente resultaten zorgen. Die kleine beschreven verschillen zullen als basis moeten dienen voor de uiteindelijke aankoopbeslissing. Het zal lastig zijn om kabels te vinden die nog significant beter zijn."

Techniek

De kabel is opgebouwd uit 40 aders in een unieke topolgie. De kabel is een zeer slechte antenne voor hoogfrequent RFI waardoor onder andere GSM frequenties (0.9 en 1.8 Ghz) en WiFi (IEC802.11) netwerk frequenties slechts zeer verzwakt inkoppelen.
De GEODE-2 is een doorontwikkeling op de Array GEODE, die tot Februari 2006 werd geleverd. De GEODE-2 heeft evenveel koper in de geleiders als de GEODE, echter, werkt met een dunnere isolatie. Daardoor kan RFi nog slechter inkoppelen en is de serieinductie nog lager. Bovendien werd het RFi vlechtwerk verbeterd: De GEODE-2 bevat 95 vlechtlussen per meter, waar de GEODE er slechts 50 had.
De 40 individuele geleiders zijn dusdanig gekozen dat hoge tonen zonder korreligheid en versmering worden overgedragen.
GEODE-2 is afgewerkt met een zwarte beschermkous en wordt standaard afgewerkt met koperen kabelschoenen. Als optie kunnen WBT 0644 connectoren met een locking mechanisme worden geleverd.

Array GEODE-2: Geavanceerde techniek, audiofiel doorontwikkeld

SPECIFICATIES

LENGTE
2 meter

AFMETINGEN
Breedte circa 40 Millimeter. Dikte circa 5 Millimeter

WEERSTAND
8,5 milliOhm per geleider

SERIE-INDUKTIE
0.27 microHenry

CAPACITEIT
1.5 NanoFarad tussen beide geleiders

KARAKTERISTIEKE IMPEDANTIE
Zo = 14 Ohm

CONNECTORS
Vergulde koperen spades PureSonic 6293

GELEIDER MATERIAAL
Koper

GELEIDER TYPE
solid core

AANTAL GELEIDERS
40

VOLTAGES
Ontworpen voor maximaal 50 Volt AC en 75 Volt DC

AFWERKING
Hellermann-Tyton HLB 35

GARANTIE
3 Jaar. Niet ontworpen voor ruw gebruik en/of veelvuldig heraansluiten