OPAL SilverGold
Cinch interlink

we start where other companies have ended


....ver doorgevoerde en spectaculaire focussering....

Kabels

You can't live with them, can't live without them. Welke rechtgeaarde audiofiel heeft niet vele uren doorgebracht met het alsmaar wisselen van interlinks en steeds maar weer zoeken naar "het", het ultieme geluid, het geluid dat een topkabel kan brengen?

Het is nog geen 15 jaar geleden dat iedereen beweerde dat kabels geen enkele invloed hebben op het geluid. Waarom niet? Omdat men het niet kon meten!!!

Er zijn nog steeds veel wetenschappers die niet geloven dat tijddomein vervorming (jitter en andere faseruis) een dominante invloed heeft op de mate waarin een high-end component erin slaagt de werkelijkheid te benaderen.

Zij hebben ongelijk.

De ARRAY OPAL SilverGold is ontstaan uit tijddomein denken. Hoe kan faseruis beperkt worden in alle gevallen waarin 2 apparaten verbonden worden via een kabel? Naast veel wiskundige analyse leverde die vraagstelling ook veel experimenten op. Experimenten die uiteindelijk leidden tot de OPAL.

Door het unieke tijddomein design heeft vrijwel ieder audio systeem een enorme verbetering in ruimtelijkheid wanneer de ARRAY OPAL als interlink in het systeem gebruikt wordt. Bovendien neemt de versmering in het midden en hoog sterk af.

De Array OPAL SilverGold neemt het OPAL concept een aantal (kostbare) stappen verder. De solid-core geleiders zijn vervaardigd uit puur Zilver met een kleine dosering Goud! Door velen geroemd als de meest transparante geleider met de kleinste kristalruis. De diameter is optimaal voor het skineffect bij audiofrequenties. Uiteraard zijn de geleiders afgeschermd met PTFE (teflon), welke de minste microfonische piezoelektrische stoorspanningen geeft. De 8 SiAg geleiders zijn net als in de OPAL vervlochten, maar zijn daarna gestabiliseerd voor microfonie met SuperFlex, een materiaal met geweldige microfoniedempende eigenschappen. Teveel technologie? Negeert u deze dan, en overtuig u in een vrijblijvende luistersessie dat de OPAL SilverGold op dit moment de beste interlink is die er bestaat.

Wij kunnen ons voorstellen dat u deze beweringen liever niet van de fabrikant alleen hoort. Leest u alstublieft de test van de standaard ARRAY OPAL in:

MusicHomeStudio (NL)

Ruud Jonker

Enkele Quotes:

'Net als de Valhalla, de SPM en de Array-kabel, horen we bij de Siltech hetzelfde soort fenomenale upper-ambiance. De Valhalla en de Array-kabel laten het gewicht van het laagste oktaaf op dezelfde voortreffelijke wijze tot uitdrukking komen als de Siltech. Tussen de Siltech en de andere kabels zit nog een tonaal verschil. De Siltech heeft een erg fraai en ‘smooth’ middengebied. De andere kabels neigen qua midden-toon naar wat neutraler tinten. Array valt zeker nog op door de ver doorgevoerde- en spectaculaire focussering. Naast een uitermate neutrale toon is er ook een voortreffelijke tonale balans en een fraaie ambiance-weergave."

"De nieuwe Array-kabels en de NordOst Valhalla scoren zeer hoog in de top tien van ´s werelds beste kabels. Bedenk dat deze kabels in een groot aantal systemen voor consistente resultaten zorgen. Die kleine beschreven verschillen zullen als basis moeten dienen voor de uiteindelijke aankoopbeslissing. Het zal lastig zijn om kabels te vinden die nog significant beter zijn."

Techniek

Hoe werkt dat nu met tijddomein? Ten eerste is de inkoppeling van differential mode radiated RFI geminimaliseerd door de uitgewogen vervlechting van de geleiders. Dezelfde vervlechting zorgt tevens voor een unieke afwisseling tussen capaciteit en inductie over de lengte van de kabel. Dit zorgt er op zijn beurt weer voor dat conducted differential mode RFI gefilterd wordt voordat het bij de bestemming aankomt.

De kabel is opgebouwd uit 8 zilvergoud aders in een unieke topolgie. De kabel is een zeer slechte antenne voor hoogfrequent RFI waardoor onder andere GSM frequenties (0.9 en 1.8 Ghz) en WiFi (IEC802.11) netwerk frequenties slechts zeer verzwakt inkoppelen.
De 8 individuele geleiders zijn dusdanig gekozen dat hoge tonen zonder korreligheid en versmering worden overgedragen.
De OPAL SilverGold is afgewerkt met SuperFlex en een zwarte beschermkous en wordt standaard afgewerkt met WBT 0144 connectoren met een locking mechanisme.

Array OPAL SilverGold: Geavanceerde techniek, audiofiel doorontwikkeld

SPECIFICATIES

LENGTE
55 cm

SERIE-INDUKTIE
0.2 microHenry

CAPACITEIT
80 picoFarad tussen aardleiding en signaalleiding

KARAKTERISTIEKE IMPEDANTIE
Zo = 50 Ohm

CONNECTORS
WBT 0144

GELEIDER MATERIAAL
Zilver met Goud, Zilver met koper, koper

GELEIDER TYPE
solid core

ISOALTIE MATERIAAL
teflon

AANTAL GELEIDERS
6

SOLDEERMATERIAAL
Mundorf SilverGold

AFWERKING
Raychem TCP-10

GARANTIE
3 Jaar. Niet ontworpen voor ruw gebruik en/of veelvuldig heraansluiten