Fabrikage
van Array produktenDe fabricage van Array produkten gebeurd door goed opgeleide professionals. Array werkt samen met een netwerk van hooggekwalificeerde toeleveranciers die stuk voor stuk garant staan voor een perfecte kwaliteit. De eindassemblage en eindtests doen wij in eigen beheer, teneinde missers in het gehele proces onder eigen controle af te vangen. Niet dat dat vaak nodig blijkt.....

ELEKTRONICA

De basis van een goede elektrisch/elektronische constructie is de printpanelfabricage. Onderstaand ziet u een fotoserie van een produktierun van de voeding van de Array Obsydian. U ziet het opslagsysteem van de elektronische componenten, het plaatsen van de onderdelen, de route van de panelen over het soldeerbad, de inspectie en tenslotte de verpakking in antistatische zakken.

PLAATWERK

Het chassis en de kappen van Array produkten worden gemaakt van 2 mm dik metaal. Afhankelijk van de toepassing wordt ofwel niet-magnetisch RVS ofwel magnetisch staal toegepast. Normaal staal is optimaal om laagfrequent magnetische velden af te schermen en van belang om brom in bijvoorbeeld onze Obsydian PH phono prepre te voorkomen, die gevoelig is tot nanoVolts in het laagfrequent bereik als gevolg van de RIAA correctie. Bij andere toepassingen gaat het vooral om hoogfrequent afscherming en hoogwaardigheid van het materiaal. Onderstaand ziet u een produktierun van de RVS chassis van de Array Obsydian A en P.
De chassis worden eerst uitgezet op een grote plaat RVS, vervolgens lasergesneden om de gaten aan te brengen en de individuele chassis uit te snijden, vervolgens getapt om de diverse schroefdraden aan te brengen en als laatste gebogen in de juiste vorm.

FRONTPLATEN

De frontplaten van Array versterkers worden gefabriceerd uit massief aluminium van 20 mm dik. Deze dikte is in het geval van de eindversterkers functioneel, omdat ze tevens als heat spreaders van de eindtrap worden gebruikt. De onbuigbaarheid van de frontplaat is daar ook van belang, omdat de eindtrap gemonteerd is op een aluminiumoxide printplaat - een dikke film hybride - die nauwelijks buiging kan verdragen. Naast functioneel is de dikke frontplaat natuurlijk ook mooi en geeft de Arrays hun typische aanzien.
In de onderstaande produktierun van de Obsydian frontplaten ziet u achtereenvolgens het uitgangsmateriaal, de freesbewerking en de nacontrole.Array: Geavanceerde techniek, audiofiel doorontwikkeld