Obsydian PH-1
Stereo phono voorversterker

we start where other companies have ended


Nog niet een phonovoorversterker onder handen gehad die zo stil was.........Bert Oling, HVTDe PH-1 phono voorversterker zou u wel eens een onaangename verrassing kunnen bezorgen. Uw 3 maal zo dure referentie phono preamp blijkt toch niet zo waardevast en verbleekt bij een direkt vergelijk met de PH-1. Wij nodigen eenieder uit tot een vrijblijvend vergelijk.... wat uw huidige phono prepre ook is, wij komen graag de PH-1 voor u demonstreren.

De PH-1 is een volledig discreet opgebouwde versterker. Met opamps is het simpelweg niet mogelijk om vergelijkbare prestaties te bereiken in transparantie, neutraliteit en stereobeeld. Alleen voor de DC servo regeling wordt een opamp gebruikt, deze zit dan ook niet in het signaalpad.

Het ruisgetal van de PH-1 is zo ongeveer het theoretische minimum dat er te bereiken is.... namelijk de thermische ruis van het element zelf. Alleen als u cryogeen gaat koelen krijgt u de ruis van uw systeem verder omlaag. De PH-1 bezorgt uw systeem een aangename rust en diepte.

De maximale gain van de PH-1 bedraagt 77 dB. Dat is zo ongeveer het hoogste dat u bij welke phono prepre dan ook zult aantreffen. Als heeft uw MC element maar 1 winding, de PH-1 krijgt er bij wijze van spreken nog geluid uit. U kunt rustig extreem laagohmige (en extreem ongevoelige) exotische MC elementen met de PH-1 combineren.

De afsluitcapaciteit en -weerstand van de cartridge worden met behulp van argon gas gevulde, met vergulde kontakten uitgevoerde relais ingesteld. Geen geknoei met jumpers die reeds na een paar maanden oxideren. Bovendien kunt u deze impedanties met een afstandsbediening op uw luisterpositie instellen: nog nooit was de tuning van het element zo gemakkelijk!

Ook de gain van de PH-1 wordt met de afstandsbediening ingesteld. Voor de puristen onder ons die uitsluitend analoog draaien is het laten vervallen van de lijn voorversterker nu een reele optie. In veel gevallen, vooral wanneer nooit op achtergrondniveau wordt gedraaid, is het gainbereik van de PH-1 voldoende als volumeregeling.

Ook een subsonisch afstandsbediend filter is beschikbaar. Als uw plaat nogal wat warping heeft klikt u het angstaanjagende op en neer schieten van uw woofers gewoon vanuit de afstandsbediening weg. Een ongekend bedieningsgemak voor de analoge puristen.

De OBSYDIAN PH-1 is een nieuw paradigma voor vinyl liefhebbers. Nog nooit was een dermate puristisch en perfect signaalpad gekoppeld aan een dusdanig eenvoudige en comfortabele bediening. Wij zullen u gaarne in een demonstratie overtuigen van dit revolutionaire produkt.

Wij kunnen ons voorstellen dat u deze beweringen liever niet van de fabrikant alleen hoort. Leest u alstublieft de test van de ARRAY OBSYDIAN PH in:

HVT 2/2005 (NL) ... Bert Oling

Enkele Quotes:

"Zowel qua bandbreedte als qua lineariteit plaatst de Array PH-1 nieuwe piketpaaltjes."

"De achtergrond is niet alleen muisstil maar ook inktzwart."

"De combinatie van een Project RPM6/Sumiko Bluepoint met een Quad 606/Dynaudio Contour 1.3 was niet alleen heel bruikbaar maar vooral in muzikaal opzicht voor de verbaasde eigenaar een openbaring. Hij is zijn spaarvarken aan het slachten."

"De array Obsydian PH-1 hoort in alle opzichten thuis in de prijsklasse vanaf 2000 Euro"


Array Obsydian PH-1: Geavanceerde techniek, audiofiel doorontwikkeld

SPECIFICATIES

OPERATION
By infrared control

FUNCTIONS
Subsonic Filter
Gain
Input Resistance
Input Capacitance
Mute
Standby
Display On/Off
MC preset
MM preset

NOISE
less than 0.8 nV/sqHz

THD+N
-71 dB from 20 Hz to 20 kHz

FREQ RESP
0.1 Hz - 65 kHz (-3 dB), subsonic filter Off
15 Hz - 65 kHz (-3dB), subsonic filter On

INDICATORS
Selected function
Filter On/Off
Gain
Resistance
Capacitance
Mute On/Off

DIMENSIONS
430 x 300 x 79 mm. (WxDxH)

WEIGHT
8,2 kg

IN/OUT
Unbalanced

CONNECTORS
Puresonic gold 24 Karat series RCA type (cinch)

OUTPUT IMPEDANCE
50 Ohms

CHASSIS
LF magnetic shielding steel, including cover

DC COUPLED
Yes, with DC servo circuit

INPUT CAPACITANCE (pF)
100, 200, 320, 420
490, 590, 710, 810

INPUT RESISTANCE (Ohm)
100, 135, 160, 250
350, 1K, 10K, 47K

SIGNAL GAIN (dB):
42, 48, 54, 56
60, 63, 66, 68
70, 73, 75, 77

POWER
Max. 12 Watt continuous. 6 Watt in Standby